Vergif - Jennifer Donnelly recensie

08-06-2021

Vergif is een weergaloze hervertelling van Sneeuwwitje. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly geeft een nieuwe draai aan het beroemde sprookje in dit fantasyverhaal met een flinke dosis female empowerment. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken.

De knappe Sophie, met rode lippen en een huid zo wit als sneeuw, staat op het punt de troon over te nemen. Haar stiefmoeder heeft echter andere plannen. Volgens haar is Sophie te lief en te aardig om te regeren, en Sophie gelooft haar.

Wanneer een jager de opdracht krijgt om Sophie te vermoorden, ontdekt ze een ongekend vuur in zichzelf. Met de hulp van zeven mysterieuze vreemden besluit Sophie terug te winnen wat haar toebehoort.

Ik ben altijd al een grote fan geweest van sprookjes! Ook hervertellingen vind ik geweldig fijn om te lezen. Ik kon dit pareltje dan ook zeker niet laten liggen toen ik dit voorbij zag komen. Want geef nu toe, wie zou er nu geen Disney prinses willen zijn?

Ik moet toegeven dat ik totaal niet had verwacht dat dit boek zo zou verlopen. Het lijkt een beetje op sneeuwwitje, maar toch niet echt heel erg veel. Veel minder dan ik oorspronkelijk had verwacht. Ik vond dit wel een heel leuke 'touch' aan het verhaal. Dit maakte het verhaal net dat tikkeltje anders.

Het personage van Sophie lijkt qua karakter heel sterk op dat van sneeuwwitje. Ze ziet alleen het goede in mensen en dat maakt haar lief maar ook heel naïef. Haar personage is wel heel erg aangenaam wat maakt dat ik direct een band kon vormen met het personage. Ik vond de karakter eigenschappen van de koningin ook heel sterk overkomen. Haar personage is niet 100% puur slecht, en de schrijfster heeft dit op een heel mooie manier kunnen overbrengen.

Wat ik toch een beetje jammer vond aan het verhaal is dat Sophie doorheen het verhaal tig aantal keer doodgaat, maar dan toch net niet doodgaat. Eén à twee keer in het verhaal vond ik het nog leuk en verrassend, maar nadien was voor mij de fun er wel af. Niet dat ik wou dat haar personage ook effectief doodging. Maar de ontelbare 'bijna-dood' scènes begonnen na een tijdje een tikkeltje tegen te steken.

Het verhaal zelf vond ik heel goed geschreven. Ik werd meteen in het verhaal gesleurd en ik heb er dan ook echt heel erg van genoten. Het was een fijn boek om te lezen en ik raad het zeker aan ! Ook de scènes zijn heel gedetailleerd en goed beschreven, waardoor ik me deze ook heel levendig kon inbeelden. Soms had ik het gevoel dat ik daar ook daadwerkelijk aanwezig was. Het is een heel fijne page-turner die je niet meer kan wegleggen.

- Auteur: Jennifer Donnelly
- Genre : Sprookjes
- Thema's : Sneeuwwitje, boze stiefmoeder, vriendschap, ....
- Uitgeverij: De Fontein
- Publicatie datum: 9/04/2021
- Omvang: 351 pagina's
- ISBN- Code:  9789026153723
- Prijs: € 18,99
- Waardering: * * * *


Dankjewel uitgeverij De Fontein voor dit geweldige recensie-exemplaar <3