Verknipt - Sandra J. Paul recensie

30-05-2023

Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie. Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt. Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert. 

Deze stond ook al eventjes op mij leeslijstje. Ik was daarom ook echt heel erg benieuwd naar het verhaal. 

In het begin had ik niet echt het gevoel dat ik een thriller verhaal aan het lezen was. Ik dacht eerder dat ik een drama verhaal aan het lezen was. Waar totaal niets mis mee is, maar de thriller-vibes kwamen naar mijn gevoel pas later op gang. Ik zat 3/4 ver in het verhaal en ik had totaal nog geen idee waar dit verhaal naar toe ging. Sandra heeft mij goed op het verkeerde spoor kunnen zetten en mij vooral in het ongewisse kunnen houden voor lange tijd. 

Ik had wel al een vermoede dat het personage van Vivian niet echt normaal was. Ik had het voorgevoel dat zij inderdaad niet was, wie ze zei dat ze was. Maar ik dacht eerder dat zij achter de verdwijning van Philip zat. 

IK moet wel toegeven dat het einde van het verhaal me best met open mond had achtergelaten. Deze wendingen zag ik totaal niet aankomen. Knap staaltje schrijfwerk als je het mij vraagt! 


Over het boek : 

- Auteur: Sandra J. Paul 

- Genre: Thriller 

- Thema's: scheiding, waanideeën, ... 

Uitgeverij: Hamley Books 

- Publicatie datum: 20/09/2022

- Omvang: 367 pagina's

ISBN-Code: 9789464510607

- Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/verknipt-9789464510607