Verliefd - Anna Todd recensie

16-11-2020

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen - een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden - en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Wat een rollercoaster van emoties! Wederom een prachtig staaltje schrijfkunsten van Anna Todd.

Ik zat onmiddellijk helemaal in het verhaal. Het sleept je mee vanaf het begin tot het einde. Het verhaal voelt ook vrij 'realistisch' aan, waardoor je niet het gevoel hebt dat je in een hopeloze roman bezig bent. Je volgt het leven van Karina en hoewel ik niets ken van het militaire leventje, merkte ik toch dat ik alles begreep wat erover verteld werd. Dit maakte het gemakkelijker om mij in te leven in het verhaal.

De innerlijke tweestrijd van Karina vond ik onwijs goed beschreven! Op een bepaald moment in het boek een situatie waarin Karina zich in tweestrijd bevindt tussen twee personen die haar nauw aan het hart liggen. De innerlijke strijd die ze voert wordt zo levendig beschreven dat het voor ons aanvoelt alsof we zelf in haar schoenen staan. Ook vond ik dat ze die situatie onwijs goed had aangepakt. Ik vond dit een leerzame les voor mezelf.

Anna Todd is vooral bekend door haar serie 'After'. Het is als auteur niet gemakkelijk om een nieuwe wereld uit de grond te stampen naast zo'n bekende hype. Maar het is haar zeker wel gelukt! Ik zag totaal geen overeenkomsten tussen de twee series en ik had niet het gevoel dat ik een 'nieuw After boek' aan het lezen was. Het lijkt in niets op 'After' en dat maakt het des te specialer.

Het personage van Karina vond ik heel aangenaam om te lezen. Ze is heel 'down to earth' en ik herkende mezelf ook in haar op sommige vlakken. Dit vond ik heel fijn doordat ik haar personage dan beter begreep waardoor ik direct een band voelde ontstaan met haar personage. Kael zijn personage vond ik daarentegen iets minder aangenaam. Hij was heel mysterieus en bleef ook vrij vaag over het hele verhaal. Ook zijn 'hot & cold' spel met Karina maakte dat ik niet echt stond te springen voor zijn personage. Hoewel zijn mysterieuze kantje mij ook wel vasthield in het boek. Ik vond hem zo vreemd, dat ik meer wou te weten komen over hem en over wat hij verborgen hield.

Ik vond het een geweldige roman en zou hem zeker nog kunnen herlezen. Ik vond het fijn dat het een heel nuchtere roman is en geen 'hopeloze verliefdheid' roman. Toch wel echt een aanrader als je het mij vraagt! 


  • Auteur: Anna Todd 
  • Genre: New Adult , Roman
  • Thema's : Leger, liefde, vriendschap, vertrouwen,... 
  • Uitgeverij: Boekerij 
  • Publicatie datum: 5/10/2020
  • Omvang: 286 pagina's
  • ISBN- Code:  9789022587676
  • Prijs: € 16,99
  • Waardering: * * * * * 

Heel erg bedankt Lannoo voor dit fantastische recensie-exemplaar <3