Viruswereld - Marc Ter Horst Recensie

01-07-2021

Een piepklein virus kan de hele wereld in zijn greep houden. Maar wat zijn virussen nou eigenlijk precies? Waar komen ze vandaan, hoe werken ze en hoe kunnen we ze bestrijden? De antwoorden daarop zijn niet eenvoudig. Marc ter Horst geeft ze in 'Viruswereld: Over snot en superspreaders'. Alles komt langs, van de Spaanse griep tot ebola, en ook het coronavirus.


Marc ter Horst schept helderheid in de grote hoeveelheid informatie. Hij laat zien wat een virus is en hoe het werkt, maar ook de menselijke geschiedenis komt aan bod. De illustraties van Wendy Panders zijn lekker eigenzinnig. Ze verhelderen en maken 'Viruswereld' met humor en wat luchtigheid een plezier om te lezen. 

Ik vond dit boek enorm interessant. Ik heb hier zelf veel uitgeleerd, en ook veel uit kunnen gebruiken. Het is heel informatief met leuke ondersteunende tekeningen die de tekst begrijpbaar maken voor kinderen. 

Ik vond de tekst op zich niet echt voor kinderen. De tekst is te informatief en te 'volwassen' geschreven voor lagere school kinderen. Gebaseerd op de tekst zou ik de leeftijd voor het boek eerder schatten op 13 tot 15 jarigen. De illustraties zijn dan anderzijds heel kinderlijk, waardoor ik de geschikte leeftijd voor het boek dan weer veel lager zou schatten. De combinatie van deze 2 factoren vond ik dan weer een minpunt omdat hij toch bedoelt is voor kinderen. 

Ik vind het boek wel een super handige tool om zelf te hanteren en ideeën uit op te doen om te gebruiken voor de kinderen in mijn klas. 

Het boek is zeker een handige tool in tijden van corona om dit bespreekbaar te maken met de kinderen. 


- Auteur: Marc Ter Horst

- Genre : Kinderboek - informatief 

- Thema's : Virussen en corona

- Uitgeverij: Gottmer

- Publicatie datum: 3/06/2021

- Omvang: 125 pagina's

- ISBN- Code: 9789025774806

- Prijs: € 19,99

- Waardering: * * *