Voor Altijd Mijn Dochter - Rachel Hore Recensie

09-02-2021
Als de achttienjarige Alice Copeman in 1917 een jonge soldaat ontmoet die op verlof is van het front, worden ze halsoverkop verliefd. Ze raakt zwanger, maar als het bericht komt dat haar geliefde is omgekomen, zet haar stiefmoeder Alice onder grote druk om haar dochtertje direct na de geboorte af te staan. Na de bevalling blijft Alice gebroken achter, rouwend om haar kind en haar geliefde.


Edith en Philip Burns zijn ongewenst kinderloos en adopteren de baby, die ze Irene noemen. Irene groeit op met het gevoel dat er iets ontbreekt in haar leven, dat ze anders is dan andere kinderen. Maar niemand vertelt haar de waarheid, en uiteindelijk verhuist ze naar Londen, de grote stad. Daar besluit ze haar zoektocht naar het ware verhaal van haar af komst voort te zetten.

Ik keek er enorm naar uit om dit pracht pareltje te gaan lezen. En laat ons even zeggen, de cover is ook weer prachtig!


Het verhaal neemt rustig zijn intrede en de personages worden voorgesteld bij hun intreden in het verhaal. Het verhaal is mooi en gedetailleerd beschreven en brengt het mooie van een dochter-moederband naar boven. Het verhaal leest ontspannend en zorgt voor een ruime kijk in de wereld rond de eerste wereldoorlog.

Het personage van Alice vond ik zeer bewonderenswaardig. Ze leeft heel open-minded voor een vrouw in haar tijd. Ze vecht voor wat ze wil en ze laat zich niet zomaar omverblazen zonder slag of stoot. Ze is een voorbeeld figuur voor velen.

Ik vond het een fijn verhaal om te lezen, maar ik ontbrak wat spannende elementen in het verhaal. Het las met momenten niet erg vlot en het leek soms vrij monotoon om te lezen. De spanning of sensatie mocht van mij wat meer opgedreven worden.

Boek specificaties:

- Auteur: Rachel Hore

- Genre : Roman

- Thema's : Moeder- Dochter relatie, eerste wereldoorlog.

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 29/09/2020

- Omvang: 400 Pagina's

- ISBN- Code: 9789022591734

- Prijs: € 19,99

- Waardering: * * *