Voor Yasmin - Esther Walraven recensie

06-07-2021

Wanneer de enige bij wie je wilt zijn er niet meer is

Op een zonnige middag in maart 2020 gebeurt het ondenkbare: Yasmin, de beste vriendin van Myrthe, overlijdt totaal onverwacht aan de gevolgen van een onbekend virus dat enkele maanden eerder uitbrak. De dood van haar beste vriendin komt als een enorme schok voor Myrthe, maar het echte besef van wat er gebeurd is, komt later pas. Is zij schuldig aan de dood van haar vriendin? Waarom mag zij verder leven en Yasmin niet? En wat heeft haar leven nog voor zin, nu Yasmin er niet meer is? Myrthe worstelt in haar eentje met deze vragen en sluit zich af voor de buitenwereld. De enige bij wie ze nu wil zijn, is er niet meer. In haar wanhoop besluit ze een brief te schrijven aan Yasmin. Al schrijvend doet ze een poging te verwerken wat er gebeurd is. En langzaamaan pakt ze haar leven weer op. Voor Yasmin.

Voor Yasmin is onderdeel van de Best of YA | XS-reeks. Meer lezen uit deze reeks? Lees ook:
Girl 6

Ik werd opslag verliefd op de cover van dit boek. Hij is echt enorm prachtig en ik was dan ook meteen verkocht. Ik kon niet wachten om in dit pareltje te beginnen. 

Ik verschoot van de omvang van dit boek. Ik weet niet waarom maar om een of andere reden had ik een groot en dik boek verwacht. Dit was dus totaal het tegenover gestelde. Het boek bevat een prachtig kort verhaal dat je aanzet tot nadenken. 

Ik werd meteen in het boek getrokken. We lezen het verhaal aan de hand van de brieven van Myrthe die ze schrijft aan haar vriendin Yasmin. De brieven zijn specifiek aan haar gericht en dat maakt dat de brieven ook een grote emotionele waarde met zich meedragen. Het verhaal is heel pakkend en we zien hoe Myrthe langzamerhand haar vriendin verliest. We zien haar ook wegkwijnen met het schuldgevoel dat ze zichzelf heeft aangepraat. Dit vond ik heel pakkend en emotioneel om te lezen. De gevoelens van Myrthe kwamen echt heel erg binnen bij mij en ik kon dit boek ook niet wegleggen. 

Het boek laat je nadenken over de dingen in het leven waar je van houdt. 

Ik vond dit boek enorm pakkend en ook heel actueel. Zeker een aanrader voor alle Young Adult fans !


Boek specificaties:

- Auteur: Esther Walraven
- Genre : Young Adult
- Thema's : Corona, vriendschap, rouwverwerking,....
- Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
- Publicatie datum: 31/05/2021
- Omvang: 93
- ISBN- Code:  9789000373079
- Prijs: € 9,99
- Waardering: * * * *


Dankjewel uitgeverij Lannoo voor dit geweldige recensie-exemplaar <3