Voorbij het Wederwoud - Valentijn Ringelberg Recensie

13-10-2020

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje.

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.

Voorbij het Wederwoud is een spannend en ontroerend verhaal over familie, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde.


Hoe geweldig is deze cover wel niet! Deze prachtige cover trok meteen mijn aandacht, ik kon dan ook niet wachten om helemaal in het verhaal te duiken.

Wat een rollercoaster was dit! Ik heb er enorm van genoten. De namen zijn heel speciaal wat voor mij een absolute meerwaarde was aan het verhaal. Zowel de namen van bepaalde plaatsen alsook de namen van de personages zelf. Ik was onmiddellijk verliefd op de naam van 'Phaun'. Dit waren voor mij kleine elementen die meteen mijn aandacht trokken en mij volledig in het verhaal geabsorbeerd kregen.

Het verhaal begint heel mysterieus en bouwt zich langzaam op tot een doodspannend einde. De scènes zijn heel gedetailleerd beschreven en het lijkt alsof we zelf in het lichaam van Phaun zitten. We voelen de innerlijke strijd van Phaun om te doen wat goed is voor de wereld en de mensen rondom haar. Ze is niet naïef en staat stevig in haar schoenen. Ze wil alles doen wat in haar macht ligt om haar zus te helpen. Ik vond haar personage heel intrigerend en bewonderenswaardig. Haar strijdvaardigheid kent geen grenzen en ik merkte dat ik enorm naar haar opkeek en heel veel sympathie voor haar kreeg.

Ik heb echter wel mijn bedenkingen bij de schoonzus. Ik weet niet goed wat haar intenties zijn. Een dubbel gevoel zegt mij dat ze niet zo lief lijkt als dat ze zich voordoet. Ik hoop dat haar personage nog meer diepgang krijgt in het volgende boek.

Het verhaal zelf is heel mysterieus waardoor je steeds wil verder lezen. Ik kreeg alsmaar meer vragen tijdens het lezen en ik merkte dat ik in een razendsnel tempo door het verhaal ging. Valentijn heeft een heel fijne schrijfstijl waar ik enorm van heb genoten! Een echte page-turner als je het mij vraagt!

Ik kijk enorm uit naar het tweede deel! *fingers crossed* Ik hoop dat mijn favoriete personage niet aan haar einde komt.


Boek Specificaties:

- Auteur: Valentijn Ringelberg

- Genre : Young Adult

- Thema's : Goed en slecht, naastenliefde

- Uitgeverij: Hamley Books

- Publicatie datum: September 2020

- Omvang: 300 Pagina's

- ISBN- Code: 9789463967273

- Prijs: €18.99

- Waardering: * * * *