Water - Holly Black Recensie

10-02-2022

Het begin van een betoverende urban fantasy-trilogie van de auteur van de Elfhame-serie

Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is - en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Ik keek enorm uit naar dit pareltje. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik oprecht verliefd ben op de cover van dit boek. En dan heb ik het niet over het dustjacket, maar over de echte cover eronder. Deze is glitter roze met blauwe glitter letter en artwork. Dit is oprecht een streling voor het oog.

Wow! Dit boek heeft mij echt omver geblazen! Ik was een beetje angstig om erin te beginnen. Ik was zo verliefd op de Elfhame serie, dat ik bang was dat dit boek ging tegenvallen in vergelijking met de elfhame serie. Dit is echter minder waar. Ik ben volledig omver geblazen. De Faerie wereld is zo fijn opgebouwd. De personages zijn ook herkenbaar vanuit de Elfhame serie, wat voor herkenning zorgt tijdens het lezen. De personages spraken me meteen aan. Ik voelde een connectie met het personage van Kaye. De personages hebben iets heel intrigerends rondom hen hangen waardoor je als een sneltrein door het verhaal leest.

Het verhaal zit vol spanning en plotwendingen waardoor je het niet meer kan neerleggen. De spanning tussen Roiben en Kaye is duidelijk voelbaar en zorgt voor en extra touch aan het verhaal. Ik heb het boek op 2 dagen als een sneltrein uitgelezen. Ik kon maar geen genoeg krijgen van dit verhaal.

Boek specificaties:

  • Auteur: Holly Black
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Faeries, vriendschap, liefde, pixies, ....
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum: 24/08/2021
  • Omvang: 298 bladzijden
  • ISBN-Code: 9789022593523
  • Serie: Elfhame serie - 1
  • Prijs: € 20,00
  • Waardering: * * * *

Dankjewel uitgeverij Lannoo & Boekerij voor dit geweldige recensie-exemplaar <3