Wie ik gisteren was- Pamela Sharon recensie

29-04-2021

Als Yara de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) krijgt, weigert ze zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze is zeventien, ze wil niet ziek zijn, en al helemaal niet chronisch.
Haar ouders, haar broertje Corey en zus Tessa proberen haar te helpen, maar Yara laat niemand toe. In plaats daarvan verliest ze zichzelf in Evol, een hyperrealistisch spel waarin je zelf de hoofdrol speelt. In deze virtuele wereld is Yara niet ziek en kan ze zijn wie ze wil zijn. Ze ontmoet er de knappe Amir, met wie ze op zoek gaat naar de oplossing voor de mysterieuze rook die de stad en haar inwoners bedreigt. Stukje bij beetje raakt Yara meer en meer betrokken bij de gebeurtenissen in de stad.
In het echte leven ontmoet ze Finn, die haar uit de virtuele wereld probeert te trekken en haar in wil laten zien dat ze ook met CVS een leuk leven kan hebben.
Terwijl Yara's familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid, kiest Yara ervoor om zich te blijven verliezen in deze alternatieve werkelijkheid. Zal ze uiteindelijk nog terug willen keren naar de realiteit?

Na de geur van groen was ik helemaal weg van de schrijfstijl van Pamela Sharon. Ik kon dit nieuwste pareltje van haar dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. Ik kon niet wachten om erin te beginnen toen deze aankwam. In het boek zaten ook deze prachtige kaarten met de illustraties van de hoofdpersonages. Ze pasten heel goed bij het boek, en het was heel fijn om een visuele tekening te hebben bij de personages.

Het personage van Yara vond ik geweldig. Ze heeft zoveel levensmoed, maar toch is ze niet perfect. Ze heeft zo haar ups en haar downs, en soms wordt het haar ook eens te veel. Dit vond ik mooi om te lezen. De karaktereigenschappen van Yara zijn heel goed beschreven, waardoor ik een goede voorstelling van haar kon maken als persoon. Dit gaf me het gevoel dat ik Yara ook persoonlijk kende. Het maakte de band tussen lezer en personage heel nauw. Ik vond het ook fijn om het verhaal vanuit haar standpunt te lezen. Dit zorgde ervoor dat ik onmiddellijk in het verhaal gezogen werd en dat ik niet kon stoppen met lezen.

Het verhaal zelf vond ik ook heel erg goed geschreven. Pamela heeft een hele fijne en aangename schrijfstijl die de lezer van begin tot einde geboeid houdt. Ze schrijft ook over heel herkenbare onderwerpen die heel dicht bij de leefwereld van jongeren liggen. Het is gemakkelijk om jezelf in een spel te verliezen, zeker als je graag aan de realiteit wilt ontsnappen. Soms hebben mensen nood om te ontsnappen aan de wereld. Gaming is daar een goed voorbeeld van. Maar te veel van sommige dingen is gewoon te veel. En daar dreigt het gevaar vaak in.

De wereldopbouw was ook heel mooi en gedetailleerd beschreven, waardoor ik me perfect kon inleven in de situatie die ik aan het lezen was. Ook de wereld opbouw van de game was zeer goed en leuk beschreven, waardoor ik me perfect kon voorstellen dat ik de game zelf aan het spelen was.

Ik vond het een zeer leuk en ontspannend verhaal! Ik kijk alvast uit naar het volgende boek van Pamela Sharon!!

Boek specificaties:

  • Auteur: Pamela Sharon
  • Genre: Young Adult - Fantasy
  • Thema's: CVS, Ziekte, gaming, vriendschap,....
  • Uitgeverij: Moon Young Adult
  • Publicatiedatum: 16/03/2021
  • Omvang: 319 bladzijden
  • ISBN- Code: 9789048859450
  • Prijs: € 19,99
  • Waardering: * * * *


Dankjewel uitgeverij Moon voor dit geweldige recensie-exemplaar <3