Wie niet horen wil - Nicci French recensie

13-07-2021

'Wie niet horen wil' van Nicci French gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.

Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan...

Nicci French heeft met 'Wie niet horen wil' wederom een spannende psychologische thriller geschreven, met een uiterst onverwachte ontknoping.

Ik wou al een langere tijd een thriller lezen van Nicci French. Tot nu toe was dat jammer genoeg nog niet gelukt. Toen ik dit fantastische fantastische boek in mijn brievenbus vond, was ik dan ook super blij en enthousiast om hierin te beginnen.

Wow! Wat een kanjer. Ik heb enorm genoten van het verhaal en ik heb het hele verhaal op het randje van mijn stoel gezeten. Ik kan niet beschrijven hoe goed dit boek is. Het nam me vanaf het begin aan in beslag en ik heb het in een ruk uitgelezen. Het boek is een echte page-turner dat je niet meer kan loslaten.

De wereldopbouw is ook supergoed beschreven. Het geeft het gevoel dat je de personages en de plaatsen ook heel goed kent. Dit zorgt ervoor dat het boek een geloofwaardig kantje krijgt.

Ik vond het verhaal zelf ook heel goed in elkaar gestoken. Ik persoonlijk zag het einde totaal niet aankomen. Ik was enorm geschrokken dat ik zo om de tuin geleid was.

Een zekere aanrader voor de thriller-fans!

Boek Specificaties:

- Auteur: Nicci French
- Genre : Thriller
- Thema's : Trauma's, echtscheidingen,
- Uitgeverij: Ambo|Anthos
- Publicatie datum: 7/04/2021
- Omvang: 431 pagina's
- ISBN- Code:  9789026352126
- Prijs: € 22,99
- Waardering: * * * *


Dankjewel uitgeverij Ambo Anthos voor dit geweldige recensie-exemplaar <3