Wis: De wereld zonder geschiedenis - Zazie Norden recensie

17-12-2020

WIS, De wereld zonder geschiedenis
Kanita leeft in een wereld waar de geschiedenis om de zestig jaar wordt gewist.
Zij en haar vriendinnen willen tegen alle kansen in een onvergetelijke Laatste Dag creëren. Die verloopt alleen niet zoals ze hadden verwacht ...
De volgende dag herinnert Kanita zich niets meer, maar is dat wel echt zo? Waarom droomt ze over dingen die ze niet kan weten? Wie is het meisje dat haar lijkt te herkennen?
Beetje bij beetje worden mysteries onthuld en Kanita en haar vriendinnen zijn vastbesloten om het geheim achter de Wis te ontrafelen.
Zal het hen lukken? 

Ik keek er enorm naar uit om dit boek te lezen. Het verhaal leek me heel interessant en fascinerend om te lezen. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik de vraag kreeg om deel te nemen aan de blogtour, en dit kon ik natuurlijk niet weigeren. 

Het verhaal heeft een onwijs leuk concept. Na 60 jaar wordt elke keer de gehele geschiedenis gewist. Dit lijkt mij inhoudelijk heel moeilijk om uit te werken en om rekening te houden met alle details. Af en toe had ik bedenkingen bij het concept over hoe dingen dan zouden zijn als de geschiedenis gewist zou worden, maar Zazie heeft deze geweldig goed opgelost, en alles klopte ook volledig binnen het plaatje. Er is ruimte voor interpretatie, maar bepaalde aspecten zijn zodanig uitgewerkt dat je ze niet in twijfel kan trekken, en dat vind ik best bewonderenswaardig. 

Het verhaal zelf zit heel goed in elkaar en het is ook heel gedetailleerd uitgewerkt. De tijdsaanduidingen klopten en volgden elkaar goed op. Het verhaal had een aantal momenten waarin het verhaal iets stroever verliep en daardoor wat langdradiger overkwam. Deze momenten duurde nooit lang, waardoor je er direct doorheen bent gelezen. 

De scènes zijn goed beschreven, je kan heel goed volgen met wat er allemaal gebeurd op dat moment. De iets 'drukkere' scènes waarin heel veel tegelijkertijd gebeurt, misten soms wat meer details of beschrijvingen naar mijn mening. Bij de crucialere scènes waren er dingen die ik miste in de beschrijvingen of elementen die wat meer aanvulling konden gebruiken. 

De personages van de 4 vriendinnen zijn zeer aangenaam om te lezen. We krijgen een hechtere band met hen naarmate het verhaal vordert. 

Ik vond het een heel fijn verhaal om te lezen en ik heb ervan genoten. Ik kijk er zeker naar uit om meer te lezen van Zazie Norden! 


Boek Specificaties:  

-  Auteur: Zazie Norden 

- Genre: Young Adult

- Thema's: Einde van een tijdperk/ wereld, hekserij, ... 

- Uitgeverij: Ambilicious LLP

- Publicatie datum: 1/11/2020

- Omvang: 191 Pagina's 

- ISBN- Code: 9789493210349

- Prijs: € 17,95

- Waardering * * * 


Dankjewel Zazie, dat ik deel mocht zijn van de blogtour <3