Wolvenhart - Ina De Man Recensie

28-09-2021

Kaat en Eva kijken uit naar een rustige vakantie, maar voor ze het weten belanden ze in en spannend en gevaarlijk avontuur. De inbraak in een oude kapel op de begraafplaats lijkt eerst het werk van vandalen, maar als ze een vreemd teken vinden blijkt er meer aan de hand.


Hun zoektocht naar antwoorden dompelt hen onder in de geschiedenis van Mechelen en van Margaretha van Oostenrijk. Wie is de geheimzinnige Wolvenhart en waar is de schat die in zijn graf moet liggen gebleven?
Hun zoektocht is niet zonder gevaar, maar de nichtjes zetten alles op alles om hun opdracht tot een goed einde te brengen.

Zelf kom ik heel vaak in Mechelen en ben best wel bekend met de stad. Mijn middelbaar heb ik daar ook doorgebracht, waardoor ik toch wel enkele dingen heb meegekregen tijdens de lessen geschiedenis over de historie van Mechelen. Ik vond het dan ook onwijs leuk dat deze historie aanbod kwam in het nieuwe boek van Ina De Man. 

Het is een leuke manier voor jongeren om meer te weten te komen over de geschiedenis van Mechelen. Het verhaal is heel interessant en spannend. Ik had nergens het gevoel dat ik een encyclopedie aan het lezen was of een les geschiedenis kreeg. Het werd op een hele leuke en aangename manier aan bod gebracht waardoor dit het verhaal naar een hoger level brengt. 

De hoofdpersonages zijn heel aangenaam om te lezen. Het verhaal zit heel leuk in elkaar, en het zorgt ervoor dat je aandacht bij het boek blijft. De spanning zit er vanaf het begin in, en blijft tot het einde van het verhaal. We gaan samen met Kaat en Eva op queeste. De queeste is vrij gemakkelijk, en heel veel dingen worden nog extra verduidelijkt op jonger niveau. Dit zorgt ervoor dat het verhaal niet onnodig ingewikkeld wordt. 

Ik vond het een geweldig verhaal en ik heb het in een ruk uitgelezen. Ik vond het onwijs goed en ik hoop nog meer verhalen te lezen van Ina De Man. Een echte aanrader voor jongeren en YA al je het mij vraagt!  

Boekspecificaties:

- Auteur: Ina De Man 

- Genre: Jeugdboek 

- Thema's: Speurtocht, geschiedenis, vriendschap, Mechelen, .. 

- Uitgeverij: Hamley Books 

- Publicatie datum: 28/08/2021

- Omvang: 293 pagina's 

- ISBN-Code: 9789464208016

- Prijs: €17.50

- Waardering: * * * *