Woorden Zeggen niets - Seren J. Smets recensie

11-11-2021

Het studentenleven is iets waar de achttienjarige Lente halsreikend naar heeft uitgekeken. Ondanks de tegenslagen thuis en de vele ruzies met haar vriend, vertrekt ze vastberaden naar de universiteit. Maar haar vastberadenheid om zich op haar studies te concentreren verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze als een blok valt voor een knappe medestudent.

Tristan worstelt met zijn moeilijke kindertijd. Nadat zijn beste vriend naar het buitenland vertrekt, laat Tristan het pleeggezin achter waarin hij opgroeide. Op zoek naar licht in de duisternis, ontmoet hij een bijzonder meisje. Maar wat als zij hem ook verlaat? 

Ik was helemaal weg van Seren's eerste boek 'Kartonnen sterren'. Dit boek had me zo hard geraakt waardoor ik op het einde van het verhaal een hele doos zakdoekjes nodig had. Dit vond ik zo geweldig aan haar debuut. Ik keek al helemaal uit naar haar tweede boek. 

Het boek werkt met veel flashbacks waardoor we een dieper beeld krijgen op het leven van Lente en Tristan. Dit zorgt ervoor dat we de personages beter en beter vat krijgen op de bagage die ze dagelijks met zich meesleuren. We krijgen een breder beeld van Tristan is volgroeid tot de man die hij vandaag is geworden. Waardoor we zijn acties en woorden beter kunnen begrijpen en plaats geven. 

Seren heeft een heel mooie schrijfwijze waardoor je als een sneltrein door het boek heen bent. Ze laat je pagina na pagina omslaan zonder dat je het boek kan wegleggen. De emoties die Seren kan beschrijven voelen heel echt en natuurlijk aan.  De gevoelens komen sterk over naar de lezer. Ik weet nog altijd niet hoe Seren het doet, maar ze heeft een krachtige manier om deze gevoelens neer te schrijven waardoor je deze als lezer ook echt ervaart. 

Ik dacht dat het boek in dezelfde trend ging zijn als zijn voorganger. Ik had mijn doos zakdoekjes daarom ook al klaargezet naast me. 'Woorden zeggen niets' is anders dan zijn voorganger. Het is niet uitgedraaid op de huil tragedie die ik verwachtte, maar het boek heeft me zeker wel tot nadenken aangezet. 

Weer een prachtig staaltje schrijfwerk. 


Boek Specificaties: 

  • Auteur: Seren J. Smets
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Liefde, bedrog, hogeschool, verlies, ... 
  • Uitgeverij: Hamley Books 
  • Publicatie Datum: 11/10/2021
  • Omvang: 272 bladzijden 
  • ISBN-Code: : 9789464208054
  • Prijs: €18.99
  • Waardering: * * * *