Zwarte Koffie, Macchiato en Takkenthee - Jacodine van de Velde recensie

10-06-2021

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z'n kop... net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Als koffieliefhebber sprak deze titel mij onmiddellijk aan. Ook de cover vind ik een absoluut pareltje. Ik kon dit pracht-exemplaartje dan ook zeker niet aan mij laten voorbijgaan.

Het verhaal zet meteen een goede toon in. Ik vond dat ik onmiddellijk in het verhaal zat. Ook vond ik de gevoelens heel puur overkomen, waardoor ze insloegen als een bom. Ik vond dat de emoties van Sara echt heel goed binnenkwamen. Ik kon me perfect in haar schoenen verplaatsen en ik merkte dat haar situatie me ook echt aanging. Ik merkte dat ik met gemengde gevoelens zat tijdens het lezen in haar moeilijkere passages.

Het verhaal zat heel goed in elkaar, waardoor het verhaal als een sneltempo voorbijgaat. Het leest super vlot, en de verhaallijn is in grote lijn herkenbaar voor vele mensen. Sara's personage is ook heel herkenbaar en ze heeft een super fijn karakter. Ik merkte dat ik vanaf het begin toch een lichte aversie had voor Sara's partner Stef. Vanaf het begin had ik een vreemd gevoel over het personage waardoor ik in grote lijnen wel kon voorspellen wat er ging komen in het verhaal.

Ik vond het een super fijn verhaal om te lezen en ik vond het een mooi en ontspannend verhaal. Het verhaal heeft me zeker doen lachen soms en het heeft met heel erg aangegrepen. Ik kijk alvast uit naar meer schrijfwerk van Jacodine.

- Auteur: Jacodine van de Velde
- Genre : Roman
- Thema's : Overspel, verdergaan, kinderen, liefde,...
- Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
- Publicatie datum: 8/06/2021
- Omvang: 280 Pagina's
- ISBN- Code: 9789492585806
- Prijs: € 17,95
- Waardering: * * * *


Dankjewel uitgeverij Dutch Venture Publishing dat ik mocht deelnemen aan deze fantastische blogtour <3